Українська кухня - Любосвіт
Завантажуємо інформацію. Дякуємо за очікування.

Українська кухня

Своєрідні особливості традиційної української їжі формувалися протягом століть. Сусідні країни, кліматичні умови, багатий ґрунт і працьовиті місцеві жителі вплинули на складність страв. Українські страви щедро ароматизовані (часто часник- основна приправа) і, незважаючи на суперечливі поєднання, страви збираються в гармонійному

Борщ з часником

В українських стравах  часто використовують ряд інгредієнтів. Борщ є прямим доказом цього. Спочатку це блюдо складалося з 30 інгредієнтів, але, звичайно, з часом це число зменшилося. Однак техніка залишається незмінною. Яловичину поміщають в холодну воду, щоб зробити м’ясний бульйон. Потім м’ясо виймають, додають інші інгредієнти і готують у закритій каструлі. Часникові оладки дають замість хліба і називають місцевими жителями пампушки. Традиційно кожна українська дівчина дізнається, як приготувати борщ, перш ніж одружитися.

Сало

Вже стало джерелом гумору: українці люблять сало. Цей добре відомий символ гостинності та багатства зазвичай служить закускою, але іноді  і повноцінним блюдом. Свинячий жир, як виявляється, є джерелом вітаміну D і A, які сприяють активності мозку, травленню і детоксикації. Покладіть його на житній хліб зі спеціями або зеленню і отримайте собі дивно здорову та смачну закуску.

Бануш

Західна Україна має ряд унікальних рецептів, які не так часто зустрічаються в центральній або східній частині країни. Один з них – легендарне блюдо під назвою бануш. Десятиліття тому бануш був стравою бідних, але тепер ця основна їжа подається в кращих ресторанах Карпат. Він виготовлений з кукурудзяної крупи, смаженого свинячого жиру і сиру, і традиційно готується на вогні, щоб мав гарний аромат. Гриби також часто додають до каші, щоб зробити смак ще багатшим.

Сирники

Любителі солодкого на сніданок закохаються в сирники. Виготовлені з сиру, борошна, яєць і цукру, страва поживна і легка. Після м’якого обсмажування на сковороді сирники прикрашають варенням і сметаною. Сирники буквально тануть в роті і швидко стануть Вашим улюбленим блюдом. Незважаючи на простоту інгредієнтів, виготовлення сирників є дуже вимогливим процесом. Найбільш важливо враховувати пропорції.

Налисники

Ще один неймовірний рецепт, наповнення для якого можна вибрати на будь-який смак. Все, що можна загорнути в млинець, можна помістити всередину налисників – але традиційною начинкою є сир і родзинки. Секрет удосконалення цієї страви – повільно готувати її на низькому вогні. Налисники можуть бути прийняті за млинці, але різниця в тому, що українські версії тонкіші, а це означає, що ваша начинка буде домінувати за смаком. Туристи –ласуни можуть додавати джем і цукор.

Деруни

Деруни, або картопляні млинці, є ідеальним вибором на обід або вечерю. Їх зазвичай смажать перед подачею. Якщо ви хочете зробити хорошу партію дерунів, спочатку ви повинні переконатися, що картопля дрібно натерта. Потім, щоб урізноманітнити смак, додайте м’ясо, скибочки нарізаної цибулі, гриби, свіжі трави або різні спеції. Крім того, ви можете просто зберегти його простим: картопля та дрібка солі.

Вареники

Вареники – це найулюбленіша страва українців. Вона зроблена з тіста, але наповнення залежить від фантазії і смакових уподобань шеф-кухаря і їхніх гостей. Капуста, м’ясо, гриби, сир, вишня, смородина або картопля є найбільш типовими наповнювачами. Смачні і солодкі вареники виявляються соковитими. Українці кладуть сметану майже в кожну страву, і вареники не є вийнятком. Почніть свою трапезу з одним із їх різновидів – і ви не пошкодуєте.

Голубці

Традиційно фарширування голубців займає багато годин. Насамперед потрібно добре  підготуватися. Існують два способи їх приготування: випікати в духовці або тушити в сковорідці. Рублене м’ясо з рисом, загортають у листи капусти. Це вимагає прекрасних кулінарних навичок і пристрасті. Інакше постраждає форма і смак ролів. Голубці – хороший вибір на вечерю. Їх подають   з вершками або сметаною – щоб дати страві ще більше смаку.

Холодець

Це дивне блюдо шокує туристів. Але для українців це центральне блюдо, яке подається на всіх святах. Холодець зроблений з м’ясного бульйону, охолодженого до желеподібного стану, з шматочками м’яса всередині. Одним з основних компонентів для цього виду холодця є свиняча нога. Більш конкретно, найнижча частина, та, що закінчується копитами. Під час процесу приготування їжі запах поширюється по всій квартирі. Але результат настільки задовольняє, що варто зачекати та скуштувати.

Домашні ковбаски

Домашні ковбаси складаються з м’яса, жиру і спецій, в натуральній оболонці. Страва перевищує будь-яку ковбасу, придбану в магазині, за складом і якістю. Більшість українських господарок знають свій секретний рецепт і легко готують. Подрібніть м’ясо свинини або яловичини, додайте часник, сіль, перець за смаком ,оберніть її у кільце та запікайте. Потім ковбасу можна заморозити, а пізніше обсмажити на грилі.

https://lyubosvit.com.ua/ua
×
×