Гастрономічні родзинки східної Швейцарії – 1
Цюрих – Бад Рагац – Fläsch – Ліхтенштейн – Вадуц – Тризен – Бад Рагац – Майєнфельд – Бад Рагаз – аеропорт Цюріха
3 ночі / 4 дні
приліт і виліт в / з Цюріха розміщення в Bad Ragaz
Прибуття до Цюріху. Екскурсія. Вечеря
Прибуття до Цюріху.
Трансфер в Бад Рагац. Розміщення в готелі. (Увага! Заселення в готель до 15:00 можливе тільки при наявності номерів)
Один з найбільш фешенебельних швейцарських термальних курортів Bad Ragaz з 13 століття відомий своїми мінеральними джерелами. Цілюща вода, живописні ущелини, гірські панорами, оксамитові альпійські луки створюють ідеальну обстановку для відпочинку і відновлення сил.
Відвідування винного льоху в селі Fläsch. Знайомство з виноробними традиціями кантону Граубюнден. Дегустація вин.
Не велике село Fläsch, розташоване в долині Рейну, відоме давніми традиціями виноробства і своїми численними винними погребами. Riesling & Sylvaner, Grauburgunder, Pinot Noir – це три старо-місцевих сорти винограду, які є в кожному виноградарському господарстві цього регіону. В наші дні різноманітність сортів винограду росте. Переконайтеся самі в якості вироблених тут вин!
Вечеря в ресторані Mühle, Fläsch
Ресторан Mühle відмічений 15 пунктами Gault Millau. Для кухарів ресторану Mühle приготування їжі – це пристрасть. Пріоритети віддаються гармонійності страви, естетиці на тарілці й ощадного приготування. «Їжа повинна приносити насолоду! »- така філософія цього ресторану.
Вільний час.
Рекомендуємо відвідати термальні басейни Tamina Therme Bad Ragaz.
Сніданок, обід, вечеря. Екскурсія, дегустація
Сніданок у готелі.
Князівство Ліхтенштейн. Знайомство з Вадуцом. Дегустація вин княжої сім’ї.
У східного кордону Швейцарії знаходиться карликове князівство Ліхтенштейн. Все незвично в цій маленькій державі. Незважаючи на те, що воно було засноване в першій половині 18-го століття, Князі Ліхтенштейн переїхали сюди на постійне місце проживання лише в 1938 році. Практично до середини 20-го століття князівство залишалося слаборозвиненою аграрною країною. І всього лише за кілька десятиліть йому вдалося перетворитися на сучасне суспільство з процвітаючою економікою. А правлячий Князь Ханс Адам II фон Ліхтенштейн є в даний час найбагатшим монархом Європи. І не дивно, адже він сам активно залучений в бізнес-процеси власної держави. Хоча у Князя є і заняття для душі – вирощування винограду та виробництво власного вина. І до цієї справи він підходить дуже відповідально, використовуючи багатовікові традиції виноробства княжої сім’ї Ліхтенштейн.
Після екскурсії по місту Вадуц – резиденції Князя фон Ліхтенштейн, ми відправимося на дегустацію вин з княжого льоху.
Обід в ресторані Torkel, Vaduz
Середньовічна будівля, в якій зараз знаходиться ресторан Торкель, спочатку належало виноробному господарству. У приміщенні ресторану збереглася частина конструкції найбільшого в Європі дерев’яного преса для винограду. Безсумнівно атмосфера ресторану Торкель обумовлена поєднанням традиційного сільського стилю і класичної елегантності. Керуючий рестораном Ivo Berger починав навчання під керівництвом знаменитого шеф-кухаря Paul Simon, набирався досвіду за кордоном, працював в найвідоміших ресторанах Швейцарії. Ресторан Торкель зафіксовано 15 пунктами Gault Millau.
Відвідування підприємства Telser, Triesen. Дегустація.
C 1880 року Telser виробляє дистильовані напої, що заслужили в наші дні визнання експертів і споживачів. А доказ тому – 30 золотих медалей, три нагороди «Янко року» та інші численні відзнаки.
Невелика подорож по «князівським» Альпам. Вечеря в ресторані Zollstube, Bad Ragaz
Ресторан Zollstube відомий традиційною швейцарською кухнею. Насолоджуйтеся поєднанням вишуканого інтерьерa і неперевершеним мистецтвом кухарів Zollstube.
Вільний час
Сніданок, аператив, вечеря. Екскурсія, дегустація
Сніданок у готелі.
Відвідування замку Salenegg, що спеціалізується на виробництві вин і делікатних оцтів.
Історія замку Salenegg почалася в середині 10 століття. Йшли роки, змінювалися власники замку і його вигляд, але одне залишалося незмінним – оточували замок пейзажі – величні гори і стрункі ряди виноградників. Виноградники замку Salenegg вважаються найстарішими збереженими виноградниками в Європі. По традиції поряд з винами тут виробляються і різні делікатні оцти.
Майстер-клас «Кулінарна подорож у світ делікатного оцту» (4 години): знайомство; аперитив; прогулянка серед виноградників і «подорож» у винний льох; історія виробництва і застосування делікатних оцтів, а також їх особливості; меню з трьох страв із застосуванням делікатного оцту.
Оцет – це не тільки оцет! «Подорож в світ оцту» дозволить Вам дізнатися про деталі виготовлення оцту, про варіанти його вживання в їжу, про прості рецепти для домашньої кухні. Отримані поради та рецепти допоможуть Вам в подальшому вражати своїх гостей!
Подорож по мальовничому регіону Майєнфельд – одному з найбільших виноробних регіонів Швейцарії.
Вечеря в ресторані Schloss Brandis, Maienfeld
У 2013 році ресторан Schloss Brandis був відзначений “Best of Swiss Gastro” в категорії “Outdoor”.
Шеф-кухар ресторану Roland Hermann пропонує бездоганне поєднання традиційної та регіональної кухні.
Повернення в Бад Рагац. Вільний час
Сніданок у готелі. Повернення в Україну
Сніданок у готелі.
Трансфер Bad Ragaz – Zurich airport
У вартість туру включено:
трансфери згідно програми на мінівені;
робота гіда-супроводжуючого;
дегустація та екскурсія (під переклад) у винному погребі Fläsch, у винному погребі Vaduz, на підприємстві Telser;
майстер-клас «Кулінарна подорож у світ делікатного оцту»;
обіди та вечері згідно з програмою (напої оплачуються окремо).
Розміщення в Bad Ragaz. Готель – за запитом.
Вартість програми для групи 6 чоловік EUR 13895 (За кожну людину EUR 2315)
У вартість туру не входить:
Не включено: готель, віза, переліт, інші додаткові витрати, не зазначені вище.
Примітка. Компанія залишає за собою право зміни вартості програми в разі зміни вартості послуг, що надаються сторонніми організаціями (виноробні, пивоварні, ресторани, сироварні і т.п.)